Издвојуваме

Издвојуваме

Бранко Црвенковски ја игра главната улога на тажниот трилер на политичката сцена

Случувањата во политиката во Македонија, од ден на ден стануваат се по „драматични“. Додека владеачката партија ги претставува своите кандидати за градоначалници, опозициската СДСМ, се бори со својот лидер Бранко […]

Издвојуваме

ВМРО-ДПМНЕ со дециден став: Нема одлагање на изборите

Владеачката ВМРО-ДПМНЕ во саботата децидно го повтори својот став дека не постои можност за одложување на датумот 24 март 2013 година, кога е предвидено одржување на редовните локални избори.Од владеачката […]

Издвојуваме

Заев: Ќе одиме на локални избори, ако се одложат за две недели

Потпретседателот на СДСМ, Зоран Заев изјави дека опозицијата е спремна да оди на локални избори доколку тие се одложат за две недели. Тоа е последниот предлог што опозицијата го достави […]

Издвојуваме

Видео: Како изгледаше Охрид пред 60 години

Во Охрид што возбудува повеќе, духот на изминатите години што оставиле видливи траги или вечната неизменлива сина убавина? Отворете ги страниците на минатото на Охрид и во следново видео погледнете […]

Издвојуваме

Како изгледаше Скопскиот Народен театар пред катастрофалниот земјотрес во Скопје?

Дали се сеќавате на изгледот на Скопскиот Народен театар пред земјотресот во 1963-тата година?  Овој театар во периодот пред земјотресот во главниот град беше вистинско културно богатство, каде што жителите […]

Издвојуваме

Стари македонски реклами од 1991-ва година

Да се потсетиме на првиот блок македонски реклами од 1991-ва година, кои се емитуваа на Македонската телевизија.  Од реклами за брза храна, до рекламирање на Економско правно биро, овие реклами […]

Издвојуваме

HARLEM SHAKE PULS24

Ви ја претставуваме апсолутно неверојатната, нова алатка наречена HARLEM SHAKE. Овој вирален тренд го зафати цепиот свет, а со клик на следниов линк видете и слушнете како оваа апиликација го […]

Издвојуваме

Мистериозен смртен случај во Македонија

Сведоци сме на најразлични смртни случаеви низ светот, кои до денес останале вистинска мистерија за пошироката јавност. Покрај светот и во Македонија постојат смртни мистерии на познати личности за кои […]