Колумни

Колумни

ШАРЕНА ХАЛУЦИНАЦИЈА

Халуцинации. Работи што ни се причинуваат, што реално ги нема во ова време и простор, често плод на нашата имагинација или потреба да веруваме во нешто толку силно што нашиот […]

Колумни

МИНУТА МОЛК

       Македонија. Љубов. 17-дена на улица. 17 дена на студ, дожд, ведро небо, ветер…. Таму долу на асфалтот. Се е лесно кога си опкружен со насмеани, позитивни, храбри […]

Колумни

ПРОКЛЕТСТВО КОЕ НЕ СЛЕДИ

Се прашувам кое ли проклетсво ке беше фрлено врз Македонскиот народ???Многу сум лута и револтирана од тешката изјава на Трифун Костоски. Ние Егејеците што ли сме? Македонци сме или што? […]

Колумни

Се случи народ

Безнадежно е да бараме од лидерот на опозицијата да се откаже од нешто од кое невозможно е да се откаже. Тој е труден со платформата, и тоа во поодмината фаза, […]

Колумни

БУДЕЊЕ- #4ИЛИНДЕН

Кога во една држава не може да се формира влада речиси три месеци а тоа не е нејзиниот најголем проблем, знаете дека навистина има проблем. Претседателот Иванов не го даде […]

Колумни

ПСИХОДЕЛИЈА

Секој ден и ноќ се прашувам како ќе им објасниме, тие што ќе преживееме, на нашите деца и правнуци за она што го дозволивме да се случи со нашата Македонија.  […]

Колумни

Громогласната тишина и погрешната дијагноза: АЈДЕ ДА НЕ СЕ ЛАЖЕМЕ ПОВЕЌЕ ДРУГАРИ АЛБАНЦИ?

Среда. Заврши лигата на шампиони. Обично чекам до четврток навечер за следната колумна, до последен миг. Турболентни времиња, секој ден по некој настан. Не, не ме интересира кој и дали […]