Вести

Вести

ВМРО ДПМНЕ прашува како СДСМ планира да ја внесе Република Македонија во НАТО?

Нема граѓанин во Република Македонија кој досега не се увери дека единствен проблем поради кој Република Македонија не е полноправен член на НАТО е проблемот кој Република Грција го има […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ: СДСМ нема кредибилитет да говори за привлекување странски инвестиции

Нивната неспособност и нивните лаги излегоа на виделина во Струмица каде успеаа да донесат 0 инвестиции од 30 најавени и да отворат 0 вработувања од најавените 3000. Индустриската зона во Сачево која […]

Вести

Порастот на индустриското производство од 13,1 отсто во октомври е најголем раст оваа година гледано на месечна основа

Никола Груевски, претседателот на Владата очекува дека во следните два месеци ќе биде постигнат висок раст во индустријата.– Порастот на индустриското производство од 13,1 отсто во октомври е најголем раст […]

Вести

ВМРО-ДПМНЕ: Илјадници млади лица меѓу кои и членови на СДММ се вработени преку проектот „Македонија вработува“

СДММ се уште не реагира на лагите на СДСМ дека Македонија ја напуштиле младите. Дали тоа значи дека СДММ не постои, сите нејзини членови ја напуштиле Македонија и нема кој да им […]

Вести

ВМРО ДПМНЕ нема да дозволи укинување на слободата на говор од страна на СДСМ

ВМРО ДПМНЕ нема да дозволи укинување на слободата на говор од страна на СДСМ. СДСМ ќе мора да најде друг начин како да се справи со гневот и фрустрациите кои произлегуваат […]

Вести

ФОТО: Владини министри засадија дрвца во Прилеп

Владините министри се приклучија на денешната акција „Ден на дрвото – засади ја својата иднина“.Министрите за финансии, Зоран Ставрески, транспорт и врски Владо Мисајловски, за култура Елизабета Канческа-Милевска, замениците министри […]

Вести

Реакција на соопштението на СДСМ за квалитетот на воздухот

Недостатокот на воздух кај СДСМ е директно поврзан со ефектите на нивните фашистички предлози за Законот за медиуми.СДСМ не може да дише поради воздухот кој го загади нивната тоталитарна реторика. Затоа СДСМ […]

Вести

Заев неовластено ги поседува и затајува прислушуваните разговори

Фактот дека Зоран Заев до 30.11.2015 на полноќ не ги предаде прислушкуваните разговори до СЈО, и фактот дека обвинителката Катица Јанева не презема ништо да ги обезбеди материјалите, не отиде […]

Вести

Министерството за култура му додели национална пензија на лустрираниот Тоциновски

Васил Тоциновски, писател и преведувач, кој пред 2 години беше лустриран како соработник на тајните полициски служби, вчера доби национална пензија што ја доделува Министерството за култура. Ваквата пензија се доделува на […]

Вести

Најголем дел од аерозагадувањето е од грењето на дрва

Ситуацијата со загадувањето во Скопје и Тетово е резултат на комбинација на многу ефекти, а не само на индустријата. Најголем удел во загадувањето има загревањето со огревни дрва, бидејќи таму […]