Ознака: банки

Вести

НИТУ ПАНДЕМИЈАТА НЕ ИМ МОЖЕ НИШТО – Банките оствариле добивка од речиси 118 милиони евра во 2020 година

Измина една од најтешките години во поновата историја. Кога сите се надеваа на нов почеток, бомбастично ја најавуваа 2020 година, беа поставени многу планови и активности кои требаше да се […]

Вести

Граѓаните во банки чуваат 4,6 милијарди евра, за кризата заштедиле плус 205 милиони евра

Кој има пари штеди, кој нема се задолжува – покажува статистиката на Народната банка за минатата година. И во услови на најголема економска криза поради пандемијата со Ковид 19 македонските […]

Вести

КОЈ ЌЕ КУРТУЛИ ОД КРЕДИТНИТЕ РАТИ УШТЕ ШЕСТ МЕСЕЦИ – граѓаните со финансиски маки се надеваат дека ќе бидат прифатени

Граѓаните кои имаат финансиски проблеми со нетрпение ја дочекаа можноста банките на кои им должат по основ на кредити, да ја одложат наплатата на кредитните рати за уште шест месеци. […]

Вести

Јовановиќ за ТВ21: банките профитираа 100 милиони евра од КОРОНА кризата

Јовановиќ за ТВ21: банките профитираа 100 милиони евра од КОРОНА кризата „Една груба пресметка кажува дека банките профитираа повеќе од 100 милиони евра, затоа што наплатуваат камати, а може да […]

Вести

Банките подготвени да понудат поповолни услови за постојните кредити

Македонската банкарска асоцијација вечерва соопшти дека нејзините членки се подготвени да излезат во пресрет на сите барања од граѓаните и компаниите кои се соочуваат или ќе се соочат со времена […]

Вести

Задолжителна редарска служба пред маркетите, аптеките, банките и поштите

Сите маркети, аптеки, банки и објекти кои даваат поштенски услуги, задолжително треба да обезбедат редарска служба при влез и во внатрешноста во овие објекти, со цел да се контролира влезот […]

Вести

ВИДЕО:Најголемите грабежи на банки во историјата на Република Македонија

Несекојдневниот грабеж што се случи во НЛБ Тутунска банка го привлече вниманието на големи светски медиуми како американскиот Њу Јорк Тајмс, британскиот Дејли Мејл како и повеќе европски, американски и […]

Вести

Како се обезбедува и колку банките го контролираат трезорот?

Банките треба целосно да бидат подготвени на оперативен ризик или загуба која настанува како резултат од неадекватни и неуспешни внатрешни процеси, луѓе или системи, сметаа дел од поранешните гувернери на […]