Ознака: Богдан Илиевски

Вести

Илиевски: На 12- ти мај 2009 и 2014 Иванов положи заклетва како претседател- претседателе, бранете ги интересите на граѓаните и Уставот

На 12-ти мај 2009 Ѓорге Иванов стапува на функцијата претседател на Република Македонија, на 12-ти мај 2014, Иванов го започнува својот втор мандат како претседател на Република Македонија. на 12-ти […]

Вести

Илиевски: Имаме енергија и мотив за понатаму, ќе дојде ден кога некој сериозно ќе одговара за се што и прави на Македонија

Некој да кажеше на првиот ден дека ќе броиме 74-ти и дека имаме енергија, сила, волја, мотив за понатаму можеби ќе му се насмеевте, истакна од пред Собранието на Република […]

Вести

Илиевски: Зборот на оној кој е подготвен да продаде се’ само за да дојде на власт, не држи

Граѓаните веќе 74 дена се на улиците низ целата држава, со цел да ја зачуваат унитарноста и суверенитетот на Република Македонија. Тие денеска повторно поминаа покрај народната канцеларија на претседателот […]

Вести

Илиевски: Амбасадорот Река да не не’ стабилизира толку, неговата држава со Тиранската платформа не мора да мудрува за Македонија

Од кабинетот на Иванов велат дека Иванов очекувал Заев да го исполни јавно кажаниот збор дека со тиранската коалиција ќе била загарантирана унитарноста на државата, да ве потсетам за оние […]

Вести

Илиевски: Ќе ја победиме црната мисла за Македонија и ќе се бориме за соживот, затоа сме ЗА ЗАЕДНИЧКА МАКЕДОНИЈА

Сакам да ги прашам сите експерти зошто сте уплашени од одлуката на Уставниот суд ако се било легално? Зошто бегате како ѓавол од лук тоа Уставниот суд да ја толкува […]

Вести

Илиевски: Народот е кичмата на Република Македонија и мора да остане права, а главата гордо високо крената

Граѓани за заедничка Македонија и денес на 73-тиот ден застануваме пред канцеларијата на претседателот Ѓорге Иванов, истакна на денешниот протестен марш Богдан Илиевски од граѓанската иницијатива „За заедничка Македонија“.-Деновиве читаме […]

Вести

Илиевски: Ако замолчиме и замижиме ние ќе сме генерацијата која во многу придонела за укинување на македонската држава, но тоа нема да го дозволиме – нема да се откажеме од борбата за правдините

Граѓаните веќе 71 ден се на улиците низ државата, со барање на се отфрли Тиранската платформа и да се распишат нови избори, за да се зачува унитарноста на Република Македонија.Еден […]

Вести

Илиевски: Нема мандат за Тиранска платформа

Дојдовме и денес да ве повикаме да продолжите да го слушате гласот на вашиот народ, истакна од пред Народната канцеларија на претседателот на Република Македонија Богдан Илиевски од граѓанската иницијатива […]