Ознака: молња

Занимливости

Првите прецизни снимки: Како настануваат грмотевиците

Научникот Тим Самарс се надева дека благодарение на фотографиите на кои се гледа настанувањето на грмотевиците ќе успее да ја открие тајната која одредува каква форма ќе има молњата.  Најбрзите […]