Ознака: поплава во Скопје

Вести

Премиерот Димитриев во Стајковци и Инџиково – куќите се санираат, граѓаните благодарни

Претседателот на Владата на Република Македонија, Емил Димитриев и денеска е на терен во поплавените подрачја. Тој заедно со министерот за труд и социјална политика Диме Спасов и министерот за […]

Вести

За ЗНМ на Насер Селмани 200.000 евра, за поплавените во скопско 150.000 евра од Брисел

Хуманитарната помош во висина од 150.000 евра, која минатата недела беше најавена од страна на Европската комисија, е значително помала од помошта што стасува од одредени земји-членки на Европската Унија, […]

Вести

Владата донесе обемен сет мерки за помош на погодените во поплавите

Државата ги мобилизираше сите институции за помош на луѓето кои беа погодени од стравотното невреме пред 10 дена. Владата донесе обемен сет со конкретни мерки за жителите од Скопско кои […]