Ознака: свест

Контроверзни фајлови

Вознемирувачки докази: Не постои смрт на свеста, туку смрт на телото!

Можноста за живот по смртта е една од најголемите мистерии на човештвото, но сега експертите тврдат дека не постои смрт на свеста – само смрт на телото. Според зборовите на […]

Живот

4 неверојатни причини поради кои можете да изгубите свест

Несвестицата е краткотраен губиток на света која трае од неколку секунди до најмногу половина час. Но за предизвикувачите на несвестицата многу малку се знае.Ова се едни од помалку познатите причини.Најчесто […]

Занимливости

Научниците докажаа дека свеста подлежи на физиката

Научниците добија нов доказ дека физиологијата на човекот е потчинета на неговата психа.Според резултати од експерименти, нивото на гликоза во крвта на дијабетичари се менувал во зависност не од реално, […]

Занимливости

Македонците се повеќе покажуваат свест за малиот украс кој покажува време

Претприемач: Како започнува вашата претприемачка приказна? Нашата фамилијарна приказна започнува прилично скромно. Мојот прадедо Стефан прв во нашето семејство го изучил часовничарскиот занает и иако роден во Велес, се преселил […]