Мислења

Коментари

Кои се најплатените професии во Македонија?

Анализата која ја објави Капитал, открива што треба да работите за во Македонија да земате најголема плата. Вработените во правните и во сметководствените дејности земаат највисока плата во Македонија. Ова […]

Интервјуа

Ексклузивно интервју на Елена Ристеска

Ви го претставуваме ексклузивното интервју на нашата прекрасна Елена Ристеска за нашата редакција. Да почнеме со твоето враќање на сцената. Зошто беше отсутна? – Приватни причини.Сакав малку да ме снема, […]

Издвојуваме

Црвенковски ги дисциплинира непослушните

Се чини дека СДСМ, односно Црвенковски наспроти локалните избори полека, но сигурно го губат својот фокус. Наместо активноста да се насочи кон политичкиот конкурент, таа е насочена кон неистомислениците во […]

Колумни

Еба*и и пазачи

Да му се извинам со време на пристојниот свет кој ме чита. Јеби га, и најпитомиот човек, кога ќе му рчкаат во фамилија, ќе се стрпи некое време, ама и […]

Издвојуваме

Чашуле: Плевнелиев и Борисов да се извинат пред Музејот на холокаустот

Бугарија пред Европската унија тешко ќе може да ги објасни своите позиции поврзани со Македонија, бидејќи во нив се кријат имплицитни територијални и етнички претензии, анализара за Макфакс поранешниот министер […]

Издвојуваме

Старото спортско правило претскажува победа на Ромни

Доколку му се верува на старото американско спортско правило „Правилото Редскинс“ (Redskins Rule), кое никогаш не го изневерило своите приврзаници цели 72 години, годинава на американските претседателски избори треба да […]

Издвојуваме

Фото: Дали овој познат ланец на маркети во Македонија сам си прави цени на тепка?

На фотографијата ќе прочитате соопштение кое ќе ве подзамисли и ќе го отвори прашањето, дали познат ланец на маркети во Македонија си прави цени на производи како што му одговара?Фотографијата […]

Издвојуваме

Година на кинеските изненадувања

Годината на кинеските политички интриги веројатно ќе изроди уште некои големо изненадување во моментот додека владејачката Комунистичка партија се подготвува на конгресот во ноември да ја дозаврши смената на генерациите […]

Издвојуваме

Македонска хакерска група ги растура грчките веб страни

До нас стигна допис од македонска хакерска група која е наречена МДС(MACEDONIAN DARK SECURITY) која како одговор на нападите на македоските веб страни, како и на негирањето на македонската нација […]