Култура

Култура

Македонија со свој штанд на Меѓународниот саем на книгата во Софија

По неколкугодишна пауза, од 8 до 13 декември годинава, Република Македонија со свој штанд ќе учествува на Меѓународниот саем на книгата во Софија во Република Бугарија.Претставувањето на Република Македонија на […]

Култура

СРЕДБА СО ЈАНЕ КОЏОБАШИЈА

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ од Скопје, на седми декември (понеделник) во 13 часот 2015 година ќе се одржи средба со познатиот музиколог Јане Коџобашија. Во оваа пригода ќе бидат промовирани негови научни […]