Култура

Култура

Промоција на книга Томаж Шаламун

Во мултимедијалниот културен центар „Матица екслузив“ во Паркот на Книгите, на девети декември (среда) 2015 година во 18 часот, книгоиздателството „Матица македонска“ во соработка со амбасадата на Република Словенија во Република Македонија, ќе […]

Култура

Македонија со свој штанд на Меѓународниот саем на книгата во Софија

По неколкугодишна пауза, од 8 до 13 декември годинава, Република Македонија со свој штанд ќе учествува на Меѓународниот саем на книгата во Софија во Република Бугарија.Претставувањето на Република Македонија на […]

Култура

СРЕДБА СО ЈАНЕ КОЏОБАШИЈА

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ од Скопје, на седми декември (понеделник) во 13 часот 2015 година ќе се одржи средба со познатиот музиколог Јане Коџобашија. Во оваа пригода ќе бидат промовирани негови научни […]