Вести

Вести

Тодоров: Од една страна фабрика за афери, од друга страна реални фабрики- крупна е разликата меѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ

Крупна e разликатa помеѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ. Од една страна фабрика за афери, од друга страна реални фабрики кои вработуваат и произведуваат, истакна Никола Тодоров, член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ […]

Вести

Пешевски: Добро е што „Југохром“ самостојно донесе одлука привремено да го запре производството

Заменик претседателот на Владата задолжен за економски прашања Владимир Пешевски, ја поздрави доброволната одлука на менаџментот на комбинатот „Југохром“, привремено да го запре производството и да даде свој допринос за […]

Вести

Јанева може веднаш да ги одземе снимките од Заев според две основи…

Ќе собере ли храброст специјалната обвинителка Kатица Јанева како надлежна за незаконски прислушувани разговори да ја искористи можноста дадена во членовите 194 и 195 од Законот за кривичната постапка да […]

Вести

„Југохром“ не е затворен од Владата, тоа е нивна доброволна одлука

„Југохром“ не е затворен од страна на Владата, а тоа го потврдува и менаџментот на комбинатот од Јегуновце. Нивна доброволна одлука е од Нова година до крајот на февруари да […]

Вести

Владата ги усвои законите за слободните здравствени и информатички зони

Законот за слободни здравствени зони и законот за ИТ зони беа поминати на последната владина седница и истите се испратени на усвојување во македонското Собрание.– Законот за слободни здравствени зони […]

Вести

Новата програма ќе биде најобемната и најпрофесионално подготвена до сега

Апсолутно дека се подготвуваме за избори. Силно работиме на два моменти- на подготовка на Отчетот, тоа е наша редовна пракса, секогаш кога се оди на избори, прво да се излезе […]

Вести

СДСМ и Заев убедливо губат дури и на анкетата креирана од „Продавачите на скапа магла”

Агенцијата Фактор Плус Адрија од Србија денеска излезе со мерење на рејтинг во Македонија. Според резултатите на прашањето За која политичка партија ќе гласате на предвремени парламентарни избори, за ВМРО-ДПМНЕ […]

Вести

Сите услови кои беа потребни за Зоран Заев да ги предаде материјалите до СJO се исполнети

Сите услови кои беа потребни за Зоран Заев да ги предаде материјалите до Специјалното јавно обвинителство се исполнетиСтанува збор за хард-дискови со материјали кои СДСМ нелегално ги поседува, за чие […]

Вести

Фрапантно е и антидржавно да се изнесат илјадници или десетици илјади разговори во раце на криминалци,

Фрапантно е и антидржавно да се изнесат илјадници или десетици илјади разговори во раце на криминалци, да се однесат во соседна држава, да станат предмет на продажба. Тоа е копање […]