Вести

Вести

Отсуството на СДСМ при обраќањето на Иванов е отсуство на политичка култура

По однос на годишното обраќање на претседателот Ѓорѓе Иванов пред Собранието на Република Македонија, Антонио Милошоски, пратеник во Собранието на Република Македонија  истакна дека како претставник на државата, претседателот Иванов […]

Вести

Усогласувањето на платите во МВР тече согласно предвидената динамика

Заменик-министерот за внатрешни работи Митко Чавков денеска во својство на работодавец денеска присуствуваше на годишниот Совет на македонскиот полициски синдикат што се одржува во Охрид.Чавков пред учесниците на Советот им […]

Вести

Иванов за договорот од Пржино

Во изминатите шест години имавме три политички кризи, секоја посериозна и подлабока од претходната. Толку долго и толку често опстојувавме во политички кризи, што, некои забележуваат дека кризата стана наше […]

Вести

Нема да дозволиме граѓаните да трпат последици од неуспехот на европските политики за мигрантската криза

Нашата способност како држава и општество да се справиме со предизвикот со бегалците е ставена на тест. Од почетокот на кризата се потпираме врз сопствени ресурси и минимални билатерални донации. […]

Вести

Започнува активноста „Се бориме за секое работно место“

Заменик министерот за труд и социјална политика Диме Спасов денеска ја презентираше новата активност „Се бориме за секое работно место“, која ги таргетира и невработените лица и работодавачите и има […]