Ознака: избирачки список

Вести

Дневник: СДСМ лицитира со бројки во Избирачкиот список кои се целосно нејасни за членовите на ДИК

СДСМ лицитира со бројки во Избирачкиот список кои се целосно нејасни за нас членовите, а за јавноста и да не зборуваме. Од двајцата колеги од Социјалдемократскиот сојуз досега не сме […]

Вести

Груевски: За да им го отфрлиме алибито СДСМ нека одберат која методологија ја сакаат за избирачкиот список и ние ќе ја прифатиме

Многу е јасна и чиста ситуацијата за сите кои малку од малку ги следат политиката и изборните процеси во Македонија. СДСМ повремено ги менува ставовите што е најголема пречка, еднаш […]

Политички партии

ВМРО-ДПМНЕ: Ние знаеме дека Избирачкиот список е чист. Тоа го знае и СДСМ

ВМРО-ДПМНЕ ја повикува Државната изборна комисија да изврши дополнителни активности за прочистување на избирачкиот список, само за да го увери СДСМ дека истиот е веќе прочистен. ВМРО-ДПМНЕ прифаќа секаков предлог […]

Вести

Соочувањето на СДСМ со вистината поздравено од останатите партии

Вчера многумина беа сведоци на признавањето на СДСМ и отстапувањето од лажните обвинувања дека ВМРО-ДПМНЕ преку кражба на гласови победило на последните избори. Од СДСМ не сакаа да коментираат, ниту […]

Вести

Алтанџиева: Избирачкиот список нема директна врска со пописот

Пописот со избирачкиот список нема директна врска. Пописот се спроведува заради потребата на статистички податоци, вели во синоќешната дебата на ТВ Нова Тања Алтанџиева, адвокат и поранешен член на ДИК.Според […]

Вести

СДСМ бега од избори заради непрочистен список, а не дава предлог како да се прочисти

Обвинувањата на опозицијата за непрочистен избирачки список се параван, односно алатка на СДСМ за одложување на изборите. Партијата на Заев која избега од избори заради наводно непрочистен список, одбива да […]