Ознака: странство

Вработување

Работа во странство со македонски пасош: На овие линкови можете да се пријавите!

Конечно, Македонците без бугарски пасош можат да работат во Норвешка, Шведска и Германија. Со посета на сајтот, ec.europa.eu/eures, можете да најдете вработување на еден од огласите кои се објавени.За да […]

Вести

Семејства од странство посвојуваат деца од Македонија

За шест месеци две семејства од странство посвоиле деца од Македонија. Во регистарот се запишани уште 65 странски државјани. Американци, Британци, Швеѓани и Словенци доаѓаат по деца во Македонија, објави […]

Занимливости

Опасно! Работа во странство?!

Вистината за проституцијата на јахти! Внимавајте кога барате работа како манекенка и фотомодел надвор од државата, особено ако станува збор за елитни дестинации како Дубаи и сл.! Девојките кои “работат” […]