Автомобилизам

Автомобилизам

Листа на најсигурните половни автомобили

Германската организација за контрола на квалитетот TUV, прави годишна статистика за користени автомобили врз база на извршени принудни поправки.Можеби нема да биде изненадување констатацијата дека најсигурни автомобили според TUV се […]

Автомобилизам

Листа за најпроблематичните половни автомобили

Германската организација за контрола на квалитетот TUV, прави годишна статистика за користени автомобили врз база на извршени принудни поправки.Листата на германската организација за контрола на квалитетот TUV вели од кои […]

Автомобилизам

Со капацитет од седум седишта Atlas е најголемиот модел на Volkswagen

По прилично голема кампања за загревање, Volkswagen конечно го покажа новиот Atlas со три реда седишта.За разлика од Tiguan и Touareg, кои се произведуваат во Мексико и Европа, Atlas е […]

Автомобилизам

Во иднина автомобилите ќе разменуваат информации со патната инфраструктура

Компанијата „Ауди“ учествува во шест проекти, чија цел е да се подобри комуникацијата меѓу автомобилите, но и меѓу автомобилите и инфраструктурата.Ауди се приклучи на експерименталната програма Digital Motorway Test Bad, […]

Автомобилизам

Русите официјално го претставија новиот УАЗ „Патриот“

УАЗ го претстави подновениот теренец УАЗ „Патриот“. Познати се цените и дополнителната опрема на новото возило.Новиот УАЗ „Патриот“ доби промени во надворешниот изглед – нова решетка и нови фарови со […]

Автомобилизам

Автомобилите до 2030 година повеќе нема да се движат на гориво?!

Ќе се возат ли во блиска иднина по улиците на Европа, автомобили кои не се придвижуваат со гориво?Ако Германија успее да се наметне, веројатно да. Властите во Берлин веќе донесоа […]

Автомобилизам

Новиот Suzuki GSX-R1000 освојува со перформансите

GSX-R1000 е како вистински самурај: му служи верно на својот господар. Тоа трае веќе цели 30 години, во кои се реализирани над милион продажби.Долговечноста е присутна повеќе кај автомобилите, но […]

Автомобилизам

Нов уред со кој неправилното паркирање ќе стане минато

Американска компанија нуди нов метод за казнување на возачите кои паркираат неправилно.Досега автомобилите што се непрописно паркирани се отстрануваат со пајак или им се става блокатор на тркалата. Но, Ideas […]

Автомобилизам

Кинезите од Geely додадоа нов модел на автомобил во понудата

Кросоверот Geely NL3 дебитираше за време на Саемот за автомобили во Москва. Моделот ги има стилските карактеристики на истоимениот концепт, а интересно е дека е развиен од страна на меѓународен […]