Дестинации

Дестинации

Порто – дестинација која не смеете да ја пропуштите

Оваа статија бездруго е посветена за оние ‘’грешници’’ кои земјата до Атлантикот најчесто ја поврзуваат со Лисабон, Кристиано Роналдо и егзотичниот португалски јазик. Откако ќе го посетите Порто сфаќате дека […]

Дестинации

Кои се најпосакуваните дестинации

Кои се тие места кој се наоѓаат на листата на речиси сите туристи во светот? Лондон оваа година секако беше главна туристичка дестинација во светот. Дијамантскиот краски јубијел кој беше одбележан […]

Дестинации

Зошто мора да го посетите Амстердам?

Одговорот на ова прашање може да биде многу едноставен: Затоа што во прашање е еден од најубавите и најнеобичните градови во Европа. Амстердам е град карактеристичен по холандската архитектура, каналите, […]

Дестинации

Најубавите пејзажи од планетата Земја за твитер

Интернет страната Lonely Planet направи натпревар за своите фанови. Учесниците можеа да поставуваат слики што отсликуваат некој пејзаж. Изборот е завршен и во продолжение ви ги претставуваме најубавите слики. Тие ќе […]