Оваа девојка ги претвора стриите во мали уметнички дела

Пократки или подолги, дебели или тенки – стриите кај жената претставуваат непожелна промена на телото поради естетскиот изглед.

img

Стриите се појавуваат под влијание на флуктуацијата на хормони во пубертетот, во бременоста или при нагло дебелеење или губење на килограмите. 

21-годишната Шпанка уметница и феминистка која на социјалните мрежи е позната и како Зинтета, ги претвора стриите во уметнички дела. Картро, преку уметноста се бори против сексизмот и сака својата заедница да ја подучи за феминистичкото движење. 

Facebook impact:

Објавено петок, 01 септември 2017 03:31:00
Напишано од емилија