Еве колкав притисок треба да имате според годините

Еден од најраспространетите здравствени проблеми е зголемениот крвен притисок. 

img

Проследен е со симптоми како лошо расположение, главоболки, несоница и други проблеми врзани со општото расположение и здравје.

Крвниот притисок може да варира повеќепати во текот на еден ден, а нормалниот крвен притисок е индивидуален.

Ако ги прашате лекарите кој е нормалниот крвен притисок според возраста на пациентот и полот, табелата изгледа вака: 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 13 февруари 2018 03:32:00
Напишано од Виолета