Промоција на Антологија на современата Словенечка поезија

Во мултимедијалниот културен центар „Матица ексклузив“ во Скопје на 14 декември (среда) 2016 година во 19 часот ќе се одржи промоција на антологијата на современата словенечка поезија под наслов „И ти светнува парче убавина“, во избор и препев на Викторија Блажевска и Соња Должан.

img

 За најновиот проект на „Матица македонска“ ќе говорат проф.д-р Весна Мојсова Чепишевска и амбасадорот на Словенија во Република Македонија, Милан Јазбец.

Изданието финансиски е помогнато од  Трубарјев склад при Друштвото на писателите на Словенија и Амбасадата на  Република Словенија во Република Македонија.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено вторник, 13 декември 2016 12:25:00
Напишано од Елена