Се асфалтира патниот правец Битола- Ресен- Охрид

Во рамките на реализацијата на проектот за целосна реконструкција на магистралниот патен правец Битола-Ресен-Охрид,денес започнаа активностите за асфалтирање на овој патен правец.

img

.Асафалтирањето започна од излезот на Јанковец во правец на Ресен,а според изведувачите фирмата ,,Илинден" од Струга ,се очекува денес да бидат асфалтирани делници од 500 метри.
Градоначалникот на Општина Ресен д-р Ѓоко Стрезовски изрази големо задоволство од динамиката на изведувањето на работите,при што нагласи дека темпото со кое се одвива реализацијата на проектот,ветуваат дека реконструкцијата на овој патен правец ќе заврши во предвидените рокови.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 18 мај 2017 07:50:00
Напишано од Виолета