Три тајни на луѓето кои секогаш добиваат понуда за работа

Како да се издвоите од другите кандидати за интервју?!

img

Некои луѓе секогаш имаат среќа на разговорите за работа. Ова се некои од помудрите потези кои тие ги преземаат, а кои ги издвојуваат од останатите кандидати.

1. Воопшто не се на пазарот на трудот

Во денешно време е сосема вообичаено потрагата за работа да почне онлајн.

Поголемиот дел од работните места кои се огласуваат и за кои работникот всушност се бара, се веќе пополнети. Тие податоци на интернет понекогаш не се доволно ажурирани - вели Никол Вилијамс, соработник во Ликедин, а според него само 18 отсто од оние кои се огласуваат се всушност вистински понуда.

Успешните кандидати преку огласите само собираат информации за компанијата, работењето, а потоа бараат познаници кои би им средиле за интервју за работа.

Објавено среда, 23 април 2014 9:30:00
Напишано од Елена