ФФМ со донација за децата од средното училиште за рехабилитација „Св. Наум Охридски“

Фудбалската федерација на Македонија по повод педесет годишнината од основањето на ДСУ за рехабилитација и образование „Св. Наум Охридски“ - Скопје присуствуваше на свечената приредба изведена од страна на учениците од образовната институција.

img

Во рамките на манифестацијата директорот на училиштето Јордан Стојановски ја најави монографијата за постоењето и развојот на училиштето и врачи благодарници за искажани хумани гестови од страна на институции и поединци меѓу кои беше и ФФМ. 

 

Фудбалската федерација на Македонија донираше спортска опрема за децата од интернатот кој функционира во рамки на училиштето. Нескромниот ентузијазам и залагање на наставниците кои работат со децата и придонесуваат за нивно интегрирање во општеството и прави сите кои на скромен начин помагаат преку донации да се чувствуваат убаво и корисно.

 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено понеделник, 26 декември 2016 10:00:00
Напишано од Елена


Последни вести