НАСА разоткриена: Ровер Curiosity не праќа слики од Марс туку од Земјата?

Теоријата на заговор повеќе не е заговор! Се повеќе луѓе веруваат  дека НАСА  ровер никогаш не ја напуштила Змјата, а фотографиите кои  се снимени  всушност се снимени  на  оддалечени подрачја  на нашата планета.

img

Но, доколку НАСА ровер не  е на Марс, тогаш каде точно се наоѓа?

 Пред се доказите упатуваат   дека фотографиите  кои ги  гледаме  на НАСА  страниците не се ни  снимени од  страна на НАСА ровер Curiosity и Opportunity.

 Можно  е и  двата ровери  да  се сместени  во  хангар, некаде во  седиштето на НАСА, а заменети  со  помали и попрактични  „браќа“ роботи.

Секако, доколку  е потребно  тие секогаш можат  да се извадат од хангар за потребите на снимањата, но  освен тоа  помалите  ровери се посоодветни за работа.

Едно од  познатите места каде што НАСА  се  играла наоколу  со  малите ровери  е островот Девон, Канада, најголемиот  ненаселен остров на Земјата.

Доволно  е да ги погледнете овие фотографии:

НАСА  базата  на островот Девон, Канада- дури и  без филтер, неверојатно  слично како  на Марс, зарем не?

Секако некој  би  помислил дека   на НАСА и  е потребно само  место  каде  можат  да ги  симулираат  условите  на Марс, но која  е  целта симулирање на услови со  минијатурниот Ровер, кои изгледаат  дека не работат  скоро  ништо кога нивните големи  „браќа“ не се во симулација?

Погледнете го  видеото  за понатамошни   докази:

Камерите монтирани  на бејби  роверите имаат  филтри во  боја, а конечните слики- оние кои  можете да ги погледнете  на веб страната а НАСА- подобрени  се и корегирани, се додека не се добие лажна, црвеникава боја која нам ни  е толку позната.

 Бевме измамени   верувајќи   во митот дека Марс е „црвена планета“, иако сите   аматерски  телескопски  фотографии  покажуваат спротивно, па НАСА  сега само   ја повторува лагата.

Следната фотографија е   сликана со  аматерски телескоп:

Како  што  можете и сами  да забележите Марс не е црвен. Тој е светло и  темно кафен, слично  на она  како  што  би изгледала Земјата  без  вода и  вегетација. Се забележува дека Марс има и   сина атмосфера, многу  слична на нашата.

Не велиме дека би можеле да  дишеме на Марс како и  на Земјата, но  каде  е синото  небо на фотографиите на НАСА? Тој  црвеникав  изговор на атмосферата на Марс е очигледно лажен.

НАСА признава дека во неколку наврати ја менувала бојата на сите слики пред да ги објави на интернет,  така да изгледаат  „прилагодени“ за повеќе да може да се види, доколку  сме на Марс.

Во  следното  видео можеме јасно  да ги  видиме доказите  за мешањето со  изворното опкружување  на Марс:

Земајќи  го сето  тоа во предвид, сега  е полесно  да сфатиме зошто  на етузијастите им е толку лесно да најдат  недостатоци и  аномалии  на фотографиите на НАСА. Го  земаме следното видео за пример:

Во  видеото  можете да забележите  колку  е лесно да се направи  било која околина да изгледа како  пустина од Марс.

Брза рекапитулација: На Девон  островот постои околина  како  на фотографиите на НАСА, тие таму имаат  постојани  бази Ровери опремени со   камери  кои  талкаат  наоколу, а луѓето   се во потполност  облечени  во  астронаутски униформи.

Мисијата на НАСА на Марс е тажен виц а роверите  никогаш не  ја напуштиле Земјата и  елитата која украде  2,5 милијарди  долари пари од  даночни обврзници, ги користи овие  црни проекти  во  своја корист.

Исто така треба да знаеме дека НАСА  користи  секундарно место на Земјата  за симулација на опкружувања  на Марс,а  тоа се наоѓа во пустината Мојаве.

Во  тоа место ги тренираат астронаутите  да одат  наоколу  и  да ги вршат секојдневните  обврски  облечени  во  атмосферски  костуми.

Исто  така е можно НАСА  да ги праќа своите тимови на разни  оддалечени  места, да сликаат  гола околина- која подоцна ќе ја уредат  да изгледа како  Марс. Тие можат  да да смислат  оригинални лажни околини на фотографиите, комбинирајќи две или повеќе фотографии, или со  додавање или одземање на помали ридови.

НАСА лажеше  и  во многу  други случаи  како што е летот на Месечината, а како еден од доказите е и овој  вселенски костум  кој  го  носел самиот Неил Армстронг... Споредете го  ѓонот и  отпечатокот на тлото на „Месечината“.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 06 јули 2017 12:14:00
Напишано од Виолета