Докажано е! Фејсбук ве прислушкува

Фејсбук би можел да ги слуша разговорите на корисниците и тоа во секое време.

img

Апликацијата за мобилни телефони на Фејсбук ги собира информациите за анализа во врска со тоа што луѓето највеќе зборуваат и за што се заинтересирани, а тоа сега е и потврдено.

На ова предупредува професорот од универзитетот во Јужна Флорида Кели Бурнс. Вели дека алатиките не се таму само за да им помагаат на своите корисници, туку би можеле да ги слушаат разговорите и да служат за адвертајзинг.

Тој вели дека за некои теми за кои се зборува преку телефон, може да се забележи дека веднаш потоа се појавуваат такви реклами на Фејсбук. 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено среда, 08 ноември 2017 03:47:00
Напишано од Виолета