На овој датум се раѓаат најмногу луѓе- Откријте дали сте еден од нив

Научник од Харвард открил кога се раѓаат најголем број на луѓе.

img

Најмногу луѓе во светот се родени на 16 септември!

Овој податок го открил научникот од Харвард Амитаб Чандра, врз основа на податоци на родени помеѓу 1973 и 1999 година.

Најмалку луѓе се родени на 29 февруари, затоа што овој датум во календарот постои секоја четврта година.

Стручните лица велат дека ова е последица на новогодишните празници, кога луѓето се многу поопуштени, па често водат љубов.

Во Велика Британија 2 јануари е прогласен за “Национален ден за правење бебиња”, но податоците покажуваат дека Британците се опуштаат нешто подоцна во јануари со оглед на фактот дека во оваа земја најчест роденден е 26 септември.

Тагови:

бебе љубов секс

Facebook impact:

Објавено петок, 10 ноември 2017 01:57:00
Напишано од Вероника