Жените кои работат 3 смена имаат поголем ризик да заболат од рак

 Жените кои работат ноќни смени докажано имаат поголема шанса да заболат од рак. 

img

Новите истражувања покажуваат дека така се зголемува ризокот за заболување од карцином за 19 посто.

Најизложени се медицинските сестри, меѓу кои има 58 проценти заболени отколку од жените од други професии.

Истражувањето е извршено на 61 жени од сите краишта во светот.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено сабота, 13 јануари 2018 04:18:00
Напишано од Виолета