Македонски убавини

Македонски убавини

„Трипадвајзор“ го награди Музејот на вода од Охрид

Наколната населба доби највисок сертификат за успешност, кој го доделува светски познатиот веб-портал.Музејот на вода во Охрид кој се наоѓа во близина на автокампот Градиште, на локацијата која познатиот археолог […]

Македонски убавини

Хрватскиот „Јутарњи лист“ со позитивни впечатоци од Охрид – македонскиот Ерусалим

За Охридското езеро еден од најголемите дарови на природата во Европа и неговата околина, пишува хрватски „Јутарњи лист“.Новинарот воодушевен од македонскиот Ерусалим пишува дека доволно е да го видите како […]

Македонски убавини

Фото: Што се криело на местото каде е изграден Градскиот саат во Прилеп?

Ја знаете ли историјата на Градскиот саат во Прилеп?!Овој Градски саат кој денес го краси центарот на Прилеп е изграден во турско време.  Местото каде што денес се наоѓа саатот […]