Живот

Живот

Интересни факти за чипсот

Ако секој ден јадете по една ќесичка чипс, за година дена во организмот би внесле 5 литри зејтин, покажуваат резултатите од најновото истражување. Освен зејтин, конзумирате и огромни количини на […]

Живот

Пушачите изостануваат од работа!

Едно британско истражување покажало дека пушачите изостануваат просечно по 2-3 дена повеќе од непушачите од работните обврски. Истражувањето било објавено во списанието Addiction и укажува на фактот дека пушачите имаат […]

Живот

Дали е можно креирање на вистинско пријателство преку Фејсбук?

Разговорот по телефон не ви го пружа истото задовлство  што ви го пружа разговорот кој го водите во очи во очи.  Најновите истражување докажуваат дека важен е квалитетот на разговорот […]

Живот

Средба од социјалните мрежи?!

Комуницирате подолго време на некоја од социјалните мрежи, a лично не ја познавате личноста. Доаѓа и тој ден кога закажувате состанок, на кој веќе конечно ќе се запознате. Еве неколку […]

Живот

Откриени се петте животни тајни за долговечен живот!

Истражувајќи околу 1500 долговечни луѓе за книгата за правилата на животот, професорот Карл Пилемер од Универзитетот Корнел ги открил нивните пет едноставни тајни на животот. Тој го проучувал начинот на […]

Живот

Заедничкиот живот убива!

Кога ќе посакате да живеете со партнерот, бидете спремни на компромис доколку не сакате да се расправате околу сметките, куќните обврски, непријатните навики. Неодамнешните резултати спроведни во Британија покажуваат дека […]

Живот

Колку калории дневно ни се потребни ?

  За многу луѓе одржувањето на нормалната телесна тежна претставува вистински проблем. Одржувањето на оптималната телесна тежина е главен фактор за одржувањето на здравјето на организмот. За да се одговори […]

Живот

Што е она што ги прави жените среќни?

Заборавете на шопингот и чоколадото, затоа што повеќето жени ги ценат своите пријателите. Истражувањето спроведено во Австралија покажало дека повеќето жени се здобиваат со чувство на среќа од своите пријатели. […]