Живот

Живот

Бевте ли излезени синојка?

Не случајно ве прашуваме дали бевте излезени синојка. Затоа што порталот https://tzm.mk има прекрасни неколку стотини фотографии од синојкешните случувања по Скопје.  По нив може да се види дека Скопје навечер диши […]

Живот

Како изгледал Менхетен пред 400 години

За потребите на изложба од страна на организација која се бори за зачувување на дивиот свет, се создадени, компјутерски генерирани фотографии како изгледал Њујорк, поточно неговиот дел Менхетен пред околу […]

Живот

Кафеџии не го преминувајте овој број на кафиња дневно

Група австралиски научници со новото истражување долажале дека повеќе од пет кафиња дневно може да доведе до зголемување на телесната тежина и да ја зголеми опасноста од метаболички синдром. Научниците […]

Живот

Идеи за здрава вечера

Многу луѓе ја избегнуваат вечерата мислејќи дека тоа што ќе го изедат ќе се залепи на критичните делови од нивното тело. Но тоа не мора да биде така ако подготвите […]

Живот

Најчести болести кај персиските мачки

Љубителите на мачки би се сложиле дека персиските мачки се едни од најпосакуваните миленичиња поради нивната мирна природа, мрзеливоста и големата адаптибилност во станбен простор. Но, овие мачки се подложни […]