Издвојуваме

Издвојуваме

Tриесет и три години од смртта на Јосип Броз Тито

 На денешен ден пред 33 години умре доживотниот претседател на Социјалистичка Федеративна Република Југославија Јосип Броз Тито.Тито беше водач во борбата против окупаторот од 1941 до 1945 година. Беше долгогодишен […]

Издвојуваме

Симболиката на „Големиот брат“ во однос на масовната контрола на човештвото од страна на Илуминатите

Терминот „Големиот Брат'', кој се користи во истоимениот реален серијал, „Големиот брат'', е произлезен од романот „1984.'', на Џорџ Орвел, објавен во 1949 година. Овој футуристички роман е, во принцип, […]

Издвојуваме

Македонски студенти победници на EBEC регионалниот инженерски натпревар

Единствениот македонски тим кој учествуваше на овој  натпревар под името  „Камикази“ кој од 26-ти до 30-ти април на Техничкиот универзитет во бугарската престолнина Софија учествуваше на регионалниот инженерски натпревар – […]

Издвојуваме

СДСМ треба да му се извини на народот за Бранко Црвенковски

Откривањето на многу непознати (за јавноста) факти и случувања поврзани со одлуките на СДСМ во последните месеци, односно пред и во текот на локалните избори, претставуваат фактографски материјал кој треба […]

Издвојуваме

Фото: Како грчките медиуми известуваат за оставката на Црвенковски?

Повлекувањето на Бранко Црвенковски од лидерската позиција во СДСМ, предивизка и низа коментари во грчките медиуми, пишува Нетпрес.  Грчката државна новинска агенција информира дека Црвенковски се повлекува од лидерската позиција […]

Издвојуваме

Бранко Црвенковски си поднесе неотповиклива оставка

Црвенковски-лидерот на СДСМ се повлекува од функцијата. На седницата на Централниот одбор на опозициската партија, нивниот лидер Бранко Црвенковски поднесе неотповиклива оставка. Притоа најави дека нема да се кандидира за […]

Издвојуваме

Мистерија: Дали во Македонија навистина има пирамиди?

Територијата на Македонија крие многу мистерии кои допрва чекаат да бидат разјаснети. За Пирамидите во Македонија одамна се дебатира и истражува. Иако Пирамидите се познати за египетската култура, сепак некои […]

Издвојуваме

Мистеријата на Матка

Познато е дека територијата на Македонија крие многу мистерии кои допрва чекаат да бидат откриени. Таква мистерија крие и Матка, кадешто се наоѓа мистичната пештера „Врело“. Пештерата „Врело“ е со […]