Издвојуваме

Издвојуваме

Какво време може да очекуваме во месец јуни?

Какво време може да очекуваме во месец јуни?На почетокот на месецот не очекуваат неколку дождливи денови. Потоа ќе настапи стабилизација и високи температури кои ќе се искачат до 30-тиот степен.  […]

Издвојуваме

Со бесплатни прегледи превенција и едукација за ракот на кожата

Здружението на дерматовенеролозите на Македонија ја започна превентивно здравствената кампања Еуромеланома 2015, за рано откривање на меланом и други кожни карциноми.Оваа година Европска кампања за борба против ракот на кожата […]

Издвојуваме

Над 5000 луѓе на свечениот собир за осветување на Храмот Св.Троица во с.Петралица

Вчера, на 31.05.2015та, во село Петралица, општина Ранковце, Крива Паланка се одржа свечен собир  по повод осветувањето на Храмот Света Троица, каде присуствуваа над 5000 луѓе, а меѓу нив, градоначелниците […]

Издвојуваме

Илустрација на три бајки од Македонија- нов проект на Движењето за поддршка на креативноста Иво Лауренчиќ

Движењето за поддршка на креативноста, Иво Лауренчиќ – „Браво сине“ продолжува со својата мисија за поддршка на креативноста кај младите во функција на брендирање и креативна визуелизација на автентичните национални вредности.„Бајки од […]

Издвојуваме

DMWC Меѓународен добротворен базар 2015

„Добредојде” Macedonia Welcome Centre (DMWC) и оваа година по петти пат ќе се вклучи во одбележување 1-ви јуни, Меѓународниот ден за заштита на правата на детето.Како и претходните три години DMWC, заедно со амбасадите во Македонија, бизнис заедницата, […]

Издвојуваме

Месец посветен на венчавките на TLC

Најпознатиот светски телевизиски канал посветен на жените, во јуни е програмски ориентиран кон венчавките. Нови трендови, совети и искуства следете ги од втори јуни преку два премиерни серијали „Невеста по мерка” и „Заоблени […]

Издвојуваме

Прогласени победниците на Coca-Cola Куп 2015

Завршница на една од најголемите спортски манифестации за млади во МакедонијаСтадионот на Работнички во Градскиот парк во Скопје денес беше домаќин на големото фудбалско финале на Coca-Cola Купот. Момчиња и […]

Издвојуваме

Durex: 10 совети за страстна љубовна врска

Зачинете го вашиот сексуален живот како никогаш до сега. Одлична идеја да ги одржите вашите односи со партнерот постојано свежи. Запомнете ги овие клучни компоненти, и доближете се, па можете да продолжам […]