Вести

Вести

Трпески: Во секој сектор се вложуваше и се правеа реформи минативе 10 години

Република Македонија по извештајот Диунг бизнис се наоѓа на 10-то место во светот. По многу малку работи, Македонија е 10-та во светот, но во делот на правење на бизнис клима, […]

Вести

Ристовски: Во декември граѓаните ќе гласаат за најобемната програма во која образованието останува еден од врвните приоритети

  Спиро Ристовски денес беше во посета на Теарце од каде порача дека на 11-ти декември граѓаните ќе гласаат за најобемната програма во која образованието останува еден од врвните приоритети.Тој […]

Вести

До денеска до ДИК за гласање се пријавени 1.519 граѓани кои живеат во странство

Вкупно 1519 граѓани на Република Македонија кои живеат во странство се пријавиле до денеска до 15 часот се пријавиле за гласање преку електронската апликација на веб страната на Државната изборна […]

Вести

Стопанската комора на Македонија и НБРМ потпишаа меморандум за соработка

Стопанската комора на Македонија и Народната банка на Република Македонија потпишаа меморандум за соработка во областа на унапредување на финансиската едукација.Едукативните активности претставуваат клучен дел од работењето на Комората за […]

Вести

АХВ: Угинатото животно нема идентификациска ознака

Официјален ветеринар од Агенцијата за храна и ветеринарство (АХВ) изврши увид и констатира дека угинатата крава на кејот на Вардар во Скопје нема идентификациска ознака врз основа на која може […]