Ознака: бензин

Вести

Голема промена на цената. Горивата поскапуваат за 3,50 денари

Голема промена на цената. Горивата поскапуваат за 3,50 денари Малопродажните цени на нафтените деривати согласно Методологијата за формирање на цените, се зголемуваат во просек за 8,5 проценти. ЕУРОСУПЕР БС-95 и […]

Вести

Хоџа: Акцизата на нафтените деривати се зголемува за три денари! Народот ќе го плати товарот на кризата

Хоџа: Акцизата на нафтените деривати се зголемува за три денари! Народот ќе го плати товарот на кризата Владата се правда за тоа што им брцна во џеп на граѓаните. Според […]

Вести

Ќе има зголемување на цената на бензините, Владата ќе ја зголеми акцизата за 3 денари по литар

Ќе има зголемување на цената на бензините, Владата ќе ја зголеми акцизата за 3 денари по литар Иако вчера нафтата не вредеше ништо на светските берзи, дури се тргуваше и […]

Вести

Втор драматичен пад на цената на нафтата денеска. Сега се тргува за 11,5 долари по барел

Втор драматичен пад на цената на нафтата денеска. Сега се тргува за 11,5 долари по барел! Ќе има ли намалување на цените и во Македонија? Дали ова ќе доведе до […]

Вести

Историски пад на цената на нафтата. Во Македонија се планира покачување на цените со нови даноци

Историски пад на цената на нафтата. Во Македонија се планира покачување на цените со нови даноци. ОПЕК минатата недела се договори за намалување од скоро 10 милиони барели на ден, […]