Ознака: Општина Кривогаштани

Локална самоуправа

Отворени денови на Платежната агенција во Општина Кривогаштани

Во рамки на Отворените денови на Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој, денеска во посета на Општина Кривогаштани беа претставници од платежната агенција, предводени од директорката Билјана […]

Локална самоуправа

Свечено е доделено ново возило за собирање на отпад во Општина Кривогаштани

Општина Кривогаштани е една од петте општини во Република Македонија која добива јапонска помош од грантот кој изнесуваше нешто повеќе од 300.000 евра наменет за поддршка и развој на единиците […]

Локална самоуправа

Општина Кривогаштани учествуваше на дводневната меѓународна конференција „Унапредување на економскиот развој во Пелагонискиот плански регион“

Во организација на Центарот за развој на Пелагонискиот плански регион денес беше организирана меѓународна конференција „Унапредување на економскиот развој во Пелагонискиот плански регион“ и бизнис средби со компании од регионот […]

Локална самоуправа

Започна со работа новиот сточен пазар во Општина Кривогаштани

Вчера во Кривогаштани започна со работа новиот добиточен пазар кој што е иинвестиција тешка 300.000 пари обезбезбедени преку Агенцијата за финансиска поддршка на земјоделството и руралниот развој. Инаку ова е […]

Локална самоуправа

Нови истражувања во Врбјанска чука

Пред една недела почна реализацијата на археолошкото истражување на локалитетот „Врбјанска Чука“ кај Славеј во општина Кривогаштани. Овој локалитет од видот тумби е формиран во почетокот на шестиот милениум пред […]