Ознака: пензии

Вести

Банките ќе ги исплаќаат пензиите од 26 ноември

На седница Владата ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец ноември 2020 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да […]

Вести

Над 34 илјади пензионери преку Еуростандард банка добивале пензии на домашна адреса

Над 34 илјади пензионери и речиси 20 илјади корисници на социјална помош кои парите ги добивале преку Еуростандард банка, примањата за овој месец ги добиле на домашна адреса со посредство […]

Вести

Убава вест за пензионерите во Македонија

Исплатата на мајските пензии почнува од среда, 27 мај. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што ја реализираме втор месец, овозможуваме поголема заштита на пензионерите во услови на опасност […]

Вести

Важна информација за пензионерите: Ќе следи етапна исплата на пензиите

Исплатата на мајските пензии почнува од среда, 27 мај. Со предвремена и етапна исплата на пензиите, што ја реализираме втор месец, овозможуваме поголема заштита на пензионерите во услови на опасност […]

Вести

Пензиите во октомври помали за 150 до 250 денари

Пензионертите се разочарани. Пензиите во месецот октомври се помали за 150 до 250 денари во однос на септемвриските пензии.Пензионерите очекуваат линеарно  зголемување на пензиите од 600 денари кое беше пракса […]

Вести

Стаменковска: Пензиите од 2006-та до денес континуирано растат

ВМРО-ДПМНЕ е партија која се грижи за сите категории на граѓани, вклучувајќи ги и за пензионерите. Тоа го покажуваат и конкретните мерки и проекти. Впрочем најдобар показател за успешните политики […]

Вести

Граѓаните револтирани од можноста за кратење на платите и пензиите

По изјавите на СДСМ дека платите и пензиите ќе се зголемуваат, додека поранешниот министер за финансии од нивните редови, Никола Поповски, порачува дека идната влада ќе треба да води рестриктивна […]

Вести

Тодоров: За разлика од СДСМ, ние немаме намера да ги намалиме платите и пензиите

Министерот Никола Тодоров на новинарско прашање одговори дека ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи намалување на платите и пензиите.Прашање: Поранешниот министер за финансии од СДСМ, Поповски изјави дека доколку партијата дојде на […]