Oва е најсилниот земјотрес снимен некогаш

Ова е најсилниот земјотрес снимен некогаш. Во 2010 години во Хаити се случи разорен земјотрес. Снимката кажува се. Видеото е повеќе од застрашувачко. 

img

Земјотресот беше со јачина од 7 степени според Рихтер.

Земјотресот се случи во 16 часот и 53 минути, на 12 јануари. Потоа имало најмалку 52 афтершокови со магнитуда од 4,5 степени. 3 милиони лица биле загрозени од потресот. Починаа околу 100.000 лица.

Facebook impact:

Објавено петок, 08 септември 2017 12:37:00
Напишано од Виолета