Добар сон за добар секс

Кога сте одморни се ви оди од рака, и ги прифаќате сите активности, а и тие под покривката.

img

Неодaмна спрoведеното истражување на клиниката Мајо, споделува многу интересни резултати…а тоа е, добриот сон води кон добар сексуален живот.

Истражувањето се базира на жени од 50-79 години, а вкупно анкетирани биле 95000 жени. Помалку од седум часа сон, создава незадоволство и незаинтересираност за било што, вклучително и за секс.

Жените во тие години поради менопаузата, страдаат од несоница, па затоа повеќето од нив навеле дека имаат малку или воопшто немаат никаква желба за секс, за разлика од оние кои добро спијат во текот на ноќта – подготвени се за игри и тоа ги прави посреќни и поисполнети.

Добар сон, значи добар почеток на денот – подготвени за новите дневни предизвици и за вечерните “игри”

Facebook impact:

Објавено среда, 09 август 2017 03:43:00
Напишано од Виолета