Три необични работи кои се случуваат после сексот

По оргазмот, телото на човекот се соочува со многу промени. Повеќето од нив се сметаат за нормални, но кај неупатените може да создадат конфузија.

img

1.Изостерен е осетот за мирис

Поради хормонот пролактин, кој се ослободува од телото по оргазмот, се изострува осетот за мирис. Тоа го потврди и една статија објавена во „Биолоџикал психолоџи“.

2.Меланхолија

Во едно истражување учестувале 230 испитаници и се покалажо дека дури 46 отсто од жените најмалку еднаш доживуваат симптоми на меланхолија.

3. Амнезија

Амнезијата е губење на паметењето, но овде се јавува привремено и не се повторува. Трае најмногу неколку часа. Ова се случува поради лошо снабдување на мозокот со кислород.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 14 јули 2017 03:47:00
Напишано од Виолета