Легендата за крокодилското злато на Дискавери

Легендата за крокодилското злато на Дискавери

img

Копањето на злато во денешно време е тешка професија, но на еден остров во близина на Папуа Нова Гвинеја, во југоисточна Азија, мештаните се соочуваат и со еден многу необичен проблем. Низ островот тече река во која освен тоа што е една од најголемите неискористени златни резерви на светот, има и диви крокодили кои ги одземаат животите на мештаните кои се обиделе премногу да се доближат до брегот. Да стигнат до големото богатство кое се крие под речната површина, мештаните ангажирале луѓе кои имаат добри познавања на рударските техники, поседуваат добра опрема и знаење како да се справат со речните поплави.

 

Ќе биде ли нивното искуство ќе биде доволно добро за соочување со гладните крокодили кои ја бранат својата територија откријте на Дискавери каналот во новиот серијал „Легендата за крокодилското злато“ во вторник, 20 јуни во 21 часот.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено понеделник, 19 јуни 2017 03:28:00
Напишано од Виолета


Последни вести

img

СВЕТСКИОТ ГОТВАЧКИ ВРВ ЌЕ СЕ НАТПРЕВАРУВА ВО СТРУМИЦА

Шеесетина врвни Master Chef судии и околу тристотина натпреварувачи и гости од цел свет, од утре ќе го отворат Вториот Интернационален Гастрономски Натпревар – ГастроМак Македонија 2017. И по обемот и по квалитетот на имињата кои што нешто значат во светот на гастрономијата, овој настан е најголемиот кога било одржан кулинарски натпревар не само во нашата земја, туку и во поширокиот регион. Вториот Интернационален Гастрономски Натпревар – ГастроМак Македонија 2017, ќе се одвива од 24 до 28 октомври во Струмица, а домаќин ќе биде Хотелот Вила Парк. Големиот настан кој што е влезен во календарот на глобалните случувања од ваков тип, е во организација на Асоцијацијата на готвачи и шефови на кујни од Македонија - ГастроМак, со логистичка поддршка од WACS – World Association of Chefs Societies, Светската организација на шефови на кујни, асоцијација која што ги обединува националните кулинарски здруженија од преку 150 држави во светот. 

img

Прилеп го одбележа државниот празник 23- ти Октомври

Годинава државниот празник 23 –ти Октомври Прилеп го одбележа скромно со положување на цвеќе на личностите кои го дале својот . По повод одбележувањето на државниот празник 23-ти Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, делегација од локалната самоуправа на општина Прилеп и претставници од  политичката партија на ВМРО ДПМНЕ и Коалцијата положија свежо цвеќе пред споменикот на: Методија Андонов – Ченто, Пере Тошев и  Ѓорче Петров, а една делегација се поклони и положи цвеќе на гробовите на Пере Тошев, кој се наоѓа во црквата Св.Благовештение и на гробот на  Методија Патчев, во Кадино село. При оваа пригода градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески го истакна знaчењето на овој празник за македонскиот народ и ја потенцира важноста од зачувувањето на интегритетот и суверенитетот на Р. Македонија.