Отпуштањата стануваат секојдневие насекаде низ Македонија

Јас секогаш ќе останам ВМРО, со вмровско млеко сум задоен од 90тите во поново време и многу наназат од дедо па до прадедо..
ВМРО ја изгубивте довербата кај нас.

img

 

 

 

Во времето на ВМРО 2015 година 13 август бевме примени 140 работници во РЕК Битола преку агенција за привремено вработување "ЗЕТА"не лазеа нашите дека ке ни дадат ресение за дирекно вработување но ништо од тоа! Денес и официјално не известија дека ни завршуваат договорите на 31.12.2017,добивме "убава" честитка за новата и за божикните празници останавме 140 семејства без леб...
Луѓе со кредити не знаат кој пат да гофатат како и јас. ВМРО не изманипулира, а овие не сакам име да му спомнам ни ги удрија клоците ЖИВОТ дојде. Ама ако господ гледа и не славно ке завршат ваквите ...
Нашите деца ке бидат покрај нас задоволни со тоа што го немаат. А нивните деца ке бидат покрај некој контејнер издрогирани, пијани, измочани во гаќи од сето то од преголемо задоволство што им го дал (земал од народот) нивниот татко, ако можам да го декларирам како таков.
НЕКА ИМ СЛУЖИ НА ЧЕСТ!
Јас секогаш ќе останам ВМРО, со вмровско млеко сум задоен од 90тите во поново време и многу наназат од дедо па до прадедо..
ВМРО ја изгубивте довербата кај нас.
А овие пак сега се немилосрдни кон народот.. тешко нас е ....не знам ни што да надополнам поќе, има многу негативни страни разочаран сум!
Ако мене лично и на уште 139 луѓе не ни почна 2018 со убави работи, нека има барем МАКЕДОНСКИОТ народ убави моменти во новата и божиќните празници!

 

 

 

Facebook impact:

Објавено петок, 29 декември 2017 06:15:00
Напишано од леонардо


Последни вести