Вики конференција за наставници

На 20 април 2017 година се одржува „Вики конференција за наставници“, прва од ваков вид во Македонија, а во организација на Здружението ГЛАМ Македонија.

img

 

На конференцијата се очекува да присуствуваат околу 60 наставници од основните и средните школи во Македонија. Предавачите, и самите наставници по професија, ќе ги запознаат присутните со можностите на употреба на Википедија во наставниот процес.

Некои од темите што ќе може да се чујат на конференцијата се: „Википедија во образовниот процес“,  „Начин на цитирање во Википедија (употреба на референци)“,  „Вовед во Википедија и останатите сестрински проекти“, а ќе се одржи и обука за наставниците за уредување на Википедија.

Настанот ќе се одржи во Порта Македонија, со почеток во 10 часот.

 

Тагови:

Facebook impact:

Објавено четврток, 13 април 2017 02:00:00
Напишано од g0sh3


Последни вести