Мнозинството Египќани, цврсто стојат зад ПРОГЛАСОТ НА ВМРО-ДПМНЕ и даваат силна поддршка на Никола Груевски

img

 

Мнозинството Египќани од Р.Македонија, цврсто стојат и го подржуваат ПРОГЛАСОТ на ВМРО ДПМНЕ, и даваат силна поддршка во понатамошните постапки на лидерот на ВМРО ДПМНЕ, и иден Премиер, г дин Никола Груевски.

  Повеќе од очигледно е, дека некои сакаат да ја погазат изразената волја на мнозинството граѓани кои и ја дадоа поддршка на политичкиот субјект ВМРО-ДПМНЕ. Ние,како посебна и автентична и автохтона заедница, која е лојална на заедничката татковина Р.Македонија,нема да дозволиме да бидеме на страната на  оние кои сакаат да ја погазат веќе легитимно дадената мнозинска волја на овие предвремени парламентарни избори.

НВО КОАЛИЦИЈАТА НА ЕГИПКАНИТЕ И ВМРО ДПМНЕ, имаат потпишано Меморандум за Соработка, врз која се темели  напредокот и интеграцијата на мојот народ. Нема да дозволиме, и понатаму некој да ни ја украде иднината, некој да намалува плати и пензии, бидејќи некои  немаат добиено мандат од граѓаните за такви деструктивни методи, и ние цврсто и одлучно ќе застанеме на патот,да не се реализираат таквите дејанија, истакна Демир Далип-лидер на НВО КОАЛИЦИЈА НА ЕГИПКАНИТЕ И ОПЕМ

Тагови:

Facebook impact:

Објавено среда, 21 декември 2016 08:25:00
Напишано од Елена


Последни вести

img

СВЕТСКИОТ ГОТВАЧКИ ВРВ ЌЕ СЕ НАТПРЕВАРУВА ВО СТРУМИЦА

Шеесетина врвни Master Chef судии и околу тристотина натпреварувачи и гости од цел свет, од утре ќе го отворат Вториот Интернационален Гастрономски Натпревар – ГастроМак Македонија 2017. И по обемот и по квалитетот на имињата кои што нешто значат во светот на гастрономијата, овој настан е најголемиот кога било одржан кулинарски натпревар не само во нашата земја, туку и во поширокиот регион. Вториот Интернационален Гастрономски Натпревар – ГастроМак Македонија 2017, ќе се одвива од 24 до 28 октомври во Струмица, а домаќин ќе биде Хотелот Вила Парк. Големиот настан кој што е влезен во календарот на глобалните случувања од ваков тип, е во организација на Асоцијацијата на готвачи и шефови на кујни од Македонија - ГастроМак, со логистичка поддршка од WACS – World Association of Chefs Societies, Светската организација на шефови на кујни, асоцијација која што ги обединува националните кулинарски здруженија од преку 150 држави во светот. 

img

Прилеп го одбележа државниот празник 23- ти Октомври

Годинава државниот празник 23 –ти Октомври Прилеп го одбележа скромно со положување на цвеќе на личностите кои го дале својот . По повод одбележувањето на државниот празник 23-ти Октомври, Денот на македонската револуционерна борба, делегација од локалната самоуправа на општина Прилеп и претставници од  политичката партија на ВМРО ДПМНЕ и Коалцијата положија свежо цвеќе пред споменикот на: Методија Андонов – Ченто, Пере Тошев и  Ѓорче Петров, а една делегација се поклони и положи цвеќе на гробовите на Пере Тошев, кој се наоѓа во црквата Св.Благовештение и на гробот на  Методија Патчев, во Кадино село. При оваа пригода градоначалникот на Прилеп, Марјан Ристески го истакна знaчењето на овој празник за македонскиот народ и ја потенцира важноста од зачувувањето на интегритетот и суверенитетот на Р. Македонија.