Заев не ги признава резултатите од #Brexit

Брегзит го потресе светот, а уште е неизвесна иднината на Британија. Судбините на луѓето, компаниите и општата состојба на државата допрва ќе се решаваат.

img

Социјалните мрежи денес се во Брегзитно расположение и се споделуваат статуси и мислења во врска со референдумот со кој беше официјализирано напуштањето на Британија на ЕУ.

Многумина не веруваа дека овој ден би можел да донесе промени во структурата на Еу, но крајниот исход на Брегзит може да стане двигател за нови случувања на европската, но и светската сцена.

Освен гневните, но и коментарите за поддршка на Брегзит, се појавија и статуси со хумористична содржина.

За вас изводивме неколку статуси од твитерџијата Пази Леџа:

Facebook impact:

Објавено петок, 24 јуни 2016 01:27:00
Напишано од Ирина


Последни вести