Театарска претстава од училиште од Госативар во ООУ „Ванчо Прке“- Штип

Театарска претстава од училиште од Госативар во ООУ „Ванчо Прке“-Штип

img

Согласно проектот за Меѓуетничка интеграција „Градиме мостови„, “ООУ„Ванчо Прке“со партнер училиштето Единство - Башкими од Гостивар организира форум „Театар“ кој ќе се одржи во малата сала на Домот на културата „Ацо Шопов“ со почеток во 11:00 часот.

На форумот, свое обраќање ќе има и Градоначалникот на Општина Штип прим. м-р. Илчо Захариев . Настанот е дел од обвразовните заложби за продлабочување на меѓусебното разборање и интеракција за културните различности во средината во која живеат и дел од проектот „Градиме мостови“.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 18 март 2016 08:29:00
Напишано од Виолета