Сорос е генератор на кризата во Македонија

„Сметам дека Сорос е генератор на кризата во Македонија и со оние што ги исполнуваат неговите желби управува како со кукли“, истакна Александар Даштевски во вестите на ТВ Нова.

 

img

Даштевски смета дека Сорос манипулира со слаби држави и ги уништува нивните финансии, нивниот идентитет и традиција.

„Сорос има големо влијание врз светската политика, како што е моменталната администрација на Барак Обама, и администрацијата којашто требаше да биде на Хилари Клинтон. Кога протекоа разговорите на „Викиликс“ за Клинтон, јасно беше дека тој има директно влијание во американската надворешна политика, односно тогаш имал, сега тој директно го нападна, и го нарече диктатор актуелниот американски претседател, од каде се гледа дека не се работи за никаков демократ кој бара отворено општество, туку напротив тој е човек кој манипулира со слаби држави и ги уништува нивните финансии, нивниот идентитет и традиции, сакајќи да направи една глава во сенка која ќе владее со светот, во смисла на глобализација, односно губење на идентитетите на државите, а со тоа и нивниот суверенитет.“

Целото интервју со Александар Даштевски може да го погледнете овде:

Се вчитува прикажувачот на видео...

Facebook impact:

Објавено среда, 11 јануари 2017 05:14:00
Напишано од elenaM