Тенисерка на Вимболдон молеше „Нека ми помогне некој, ве молам!“

Грозен момент се случи на мечот Матек- Сандс и Соране Кирстa денес на Вимболдон.

img

Девојките имаа една размена на удари, Матек – Сандс истрча на мрежа, но за жал го повреди коленото и остана да лежи на тревата со болки. Кирстa веднаш притрча на помош на несреќната колешка која од болки викаше „Ве молам! Нека ми помогне некој, помош!“

Според некои информации, се работи за пукнатина на лигаментите што би значело дека ја чека повеќемесечна пауза и долготрајно опоравување по операцијата.

Сцената ги остави во шок и гледачте, никој не го криеше шокот од негодната случка.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 07 јули 2017 10:28:00
Напишано од Виолета