Трамп најави укинување на Лотаријата за визи во САД

Американскиот претседател Доналд Трамп објави на Твитер дека е време да се укине американската лотарија за добивање Зелена карта. 

img

„Време е да завршиме со лотаријата за визите. Конгресот мора да обезбеди имиграциски систем и да ги заштити Американците“, напиша Трамп на Твитер.

Познатата „Лотарија за визи“ се одржува со години во САД и беше шанса за многумина од целиот свет да добијат американска зелена карта.  

Тагови:

Facebook impact:

Објавено петок, 09 февруари 2018 12:51:00
Напишано од Виолета