Видео: Жена родила 11 бебиња со царски рез

Марија Фернандез, 42-годишна жена роди 11 здрави бебиња, додека докторите останаа без текст откако беа сведоци на ова чудо.

img

Марија изјави дека има проблеми со забременувањето, што беше главната причина зошто таа и нејзиниот сопруг одлучија да пробаат ин витро оплодување. Но, изненадувачки, добила повеќе од едно бебе.

Таа родила единаесет бебиња без царски рез.

Родила 11 момчиња, од кои шест биле идентични близнаци.

-Докторите беа среќни што имаа „лесна“ испорака на бебиња без царски рез, што ги остави во неверување затоа што вакво нешто не виделе до сега, вели сестра кој присуствувала на породувањето.

-Тие буквално излегуваа еден по еден. Поминаа само 17 минути откако првото бебе излезе на светот до последното, додава таа.

Марија Фернандез е регистрирана во Гинисовата книга на рекорди за овој неверојатен зафат.

Тагови:

Facebook impact:

Објавено среда, 06 декември 2017 03:10:00
Напишано од Вероника