Доказите на НАСА на виделина: Човекот веќе стапнал на Марс!

Tеоријата на заговор вели дека мисиите со екипаж на Марс веќе биле одржани во 1973-та година и на никој не му било кажано за тоа. Тоа е причината зошто, по успешното слетување на човекот на Месечината, НАСА и Американското Министерство за одбрана го иницирала проектот Хоризонт, каде неговата цел била да се има постојана стационирана база.

img

Во текот на годините, сличен проект добил средства но неговата дестинација била милиони милји подалеку. Проектот Редсан имал за цел да ги колонизира Црвените Планети. Заедничката операција на САД и СССР била во придружба на двајца познати американски астронаути Баз Олдрин и Нил Армстронг. Ракетата била лансирана од изолирана зона во Бразил.

Контролата на мисијата била формирана на Коко Бич, Флорида и ги регулирала првите три лансирања на Проектот Редсан. Наредните мисии биле преместени и управувани од Областа 51. Првиот лет пристигнал на својата дестинација кон крајот на 1971 и работел како извидувачка мисија. Во меѓувреме, второто патување веќе било закажано. Лансирањето започнало на 28-ми Август 1973-тата година со екипажот: Елиот Си, Вилијам Б. Ротлиџ и Владимир Иљушин.

ПОГЛЕДНЕТЕ ГО ВИДЕОТО:

Видеото го покажува леталото на астронаудите дистанцирајќи се од Земјата, како и доаѓањето на орбитата на Марс. Деталите на површината се видливи за време на орбиталното летање.

Објавено недела, 20 септември 2015 1:25:00
Напишано од Катерина